جستجوی این وبلاگ

۱۳۸۹ مهر ۲۳, جمعه

Lua جلسه صفر



از حالا سعی می کنم که یکم مطالب وبلاگ رو بهتر کنم البته من وبلاگ نویس نیستم و زیاد هم علاقه ای ندارم ولی سعی خودمون رو خواهیم کرد . همانجوری که از عنوان موضوع مشخص هست قراره من یک سری مطالب آموزشی در باره یک چیزی به نام لوآ قرا بدم . اما این lua چیست . لوا یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی هست . یک زبان اسکریپتی که کد هاش خیلی شبیه زبان C هست . اما این زبان چه فایده ای داره ؟ اصلا چرا استفاده میشه ؟ چرا تا حالا اسمش رو کم شنیدیم ؟
لوآ زبانی هست که کاربرد زیادی در صنعت بازی سازی داره . تقریبا کمتر بازی رو میشه پیدا کرد که از لوآ استفاده نکنه . نمونه اش Word of Warcraft معروف هست . بزارید این مطلب رو با چند سوال به پایان برسونیم .

1- من هیچ تجربه برنامه نویسی ندارم آیا می تونم از این مطالب استفاده کنم ؟
این سری مطالب برای کاربرانی که تازه می خواهند برنامه نویسی رو شروع کنند نوشته شده . در حین یادگیری برنامه نویسی با طرز حل مسئله و الگوریتم هم آشنا میشید . پس اگر می خواید برنامه نویسی رو شروع کنید الان وقتش هست .

2- بهتر نبود از زبان پایتون بجای لوآ برای آموزش استفاده می کردید ؟
زبان پایتون زبانی بسیار زیبا هست شکی هم درش نیست از قضا سایت های فارسی زیادی هم برای یادگیری پایتون از جمله فارسی هم هست از طرف دیگه ما می خوایم بعد از یادگیری برنامه نویسی شروع به ساخت بازی بکنیم پایتون برای بازی خوبه ولی لوآ هم خوبه . لوآ و پایتون شباهت های زیادی به هم دارند اما به هر حال هر کسی یک نظری داره من قراره آموزش لوآ رو قرار بدم شاید یک روزی از پایتون هم استفاده کردیم .

3- لوآ رو از کجا دریافت کنم ؟
اگر از لینوکس استفاده می کنید به احتمال زیاد لوآ در مخازن توزیع شما هست . اگر از ویندوز استفاده می کنید از این آدرس لوآ رو دانلود کنید.

4- دیگه به چه چیزهایی نیاز داریم ؟
یک ویرایشگر (Editor) . من از Gvim استفاده می کنم . تمام اینها بستگی به شما داره . ولی بطور پیش فرض توی گنوم از gedit و توی kde از kate می تونید استفاده کنید و توی ویندوز هم فکر کنم notepad++ خوب باشه ولی من روی gvim توضیح می دم .

5- تنظیم gvim برای استفاده از lua ؟
تنظیم خاصی نداره ولی بزارید چند تا کار انجام بدیم . gvim یا vim رو اجرا کنید . برای استفاده از vim می تونید از دستور vim در ترمینال استفاده کنید بعد از اجرا شدن دستورات زیر را اجرا کنید :
set ai:
توضیح : این دستور تورفتگی رو فعال می کنه خیلی ساده یعنی auto indention رو فعال کن . حالا می خوام به vim بگم هر تورفتگی به اندازه 4 باشد یعنی هر وقت کلید Tab رو فشار دادم 4 واحد تورفتگی اجرا کنه خیلی سادست :
set tabstop=4:

حالا می خوام به vim بفهمونم که کدهای من رو به صورت رنگی نشون بده :
syn on:
معلوم هست فکر کنم . یعنی syntax on .

برای ساخت و ذخیره فایلی با نا مhello.lua دستور زیر را وارد می کنیم :
w hello.lua:
حالا اگر بخوام این فایل رو توی یک پوشه بانام /try/lua دخیره کنم اینجوری میشه :
w try/lua/hello.lua:
6-آیا می توانم کدها را کپی کنم در یک ادیتور و استفاده کنم ؟
خیر . شما باید خودتان کدها را وارد کنید . بهترین روش برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی نوشتن کدها و اشتباهات زیاد است .

7- مطالب چگونه منتشر خواهند شد ؟
هفته ای دو یا سه جلسه و آخر هفته ها به وبلاگ اضافه خواهد شد .



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر