راست میگه .
جستجوی این وبلاگ
۱۳۸۹ دی ۳, جمعه
۱۳۸۹ مهر ۲۹, پنجشنبه
لوا جلسه اول
بدون هیچ مقدمه ای در لینوکس پس از نصب زبان لوآ خط فرمان را اجرا کنید سپس دستور lua را وارد کنید .
همانطور که مشاهده می کنید بعد از وارد کردن دستور lua وارد پوسته لوآ می شوید و حالا شما می توانید کد هایتان را بنویسید . این دستور اطلاعاتی نیز به ما می دهد مانند اینکه نسخه لوآ 5.14 است و مربوط به سال 2008 . خوب بگذارید از این پوسته به عنوان یک ماشین حساب استفاده کنید. حالا به تصویر زیر توجه کنید :
کار دستور print چاپ بر روی صفحه نمایش است . هر چیزی که در بین پرانتز های دستور print قرار داشته باشد یا عینا یا پس از جایگزینی چاپ میشود .
print( 5 + 3)
این دستور به لوا می گوید که مقدار 5 را به 3 جمع کن و نتیجه را به تابع پرینت بده و تابع پرینت موظف است مقدار خروجی را بر روی صفحه نمایش چاپ کند ؟ در خط بعد نتیچه که مقدار 8 است چاپ شده است
a = 5
b = 3
اما این دو خط . در خط اول متغییری با نام a را تعریف کرده ایم سپس مقدار 5 را a قرار داده ایم . در خط بعدی نیز متغییری به نام b تعریف کرده ایم و مقدار ۳ را در آن قرار داده ایم . به این دلیل به تعریفات متغییر می گوییم که ممکن است در طول برنامه مقدار این متغییر ها تغییر کند . مثلا فرض کنید دستورات زیر :
a = 5
b = 3
print( a + b) -------> 8
b = 4
print( a + b ) -------> 9
b = 3
print( a + b) -------> 8
b = 4
print( a + b ) -------> 9
ابتدا مقدار b عدد 3 بود بنابراین مقدار a + b نیز 8 خواهد شد اما در خط بعد من مقدار b را 4 قرار دادم پس دیگر مقدار b عدد ۳ نیست بلکه ۴ است و نتیجه a + b نیز 9 خواهد شد .
عملگرهای ریاضی در زبان لوآ .
عملگرهای ریاضی در زبان لوآ .
- عملگر * بخوانید ضرب . کارش ضرب دو چیز است . مثلا a * b به معنی این است که a را در b ضرب کن
- عملگر / بخوانید تقسیم . کارش تقسیم دو چیز است . مثلا a / b به معنی این است که a را بر b تقسیم کن
- عملگر + بخوانید جمع . کارش جمع دو چیز است . مثلا a + b به معنی این است a را با b جمع کن .
- عملگر - بخوانید تفریق . کارش تفریق دو چیز است . مثلا a - b یعنی b را از a کم کن
- عملگر % بخوانید باقیمانده . کارش تقسیم دو چیز بر هم و گرفتم باقیمانده است مثلا خروجی دستور زیر توجه کندی :
print ( 10 % 3) ------> 1
واضع است که باقیمانده تقسیم 10 بر 3 برابر با یک است .
اگر با زبانی مانند C کار کرده باشید می دانید که باید نگران این باشید که عدد ورودی اعشاری است یا صحیح یا اینکه عدد ورودی قرار است مثبت باشد یا منفی در لوآ قرار نیست شما نگران باشد . کافی است عدد را دستی وارد کنید یا از ورودی بخوانید و اهمیتی ندارد که عدد اعشاری است یا صحیح .
اگر با زبانی مانند C کار کرده باشید می دانید که باید نگران این باشید که عدد ورودی اعشاری است یا صحیح یا اینکه عدد ورودی قرار است مثبت باشد یا منفی در لوآ قرار نیست شما نگران باشد . کافی است عدد را دستی وارد کنید یا از ورودی بخوانید و اهمیتی ندارد که عدد اعشاری است یا صحیح .
تا بحال ما اعداد را خودمان دستی وارد کردیم بگذارید این بار کاربر اعداد را وارد کند.
حالا بررسی می کنیم ببینیم چه اتقاقی افتاد :
a = io.read()
یعنی بخوان از ورودی و بریز در متغیر a به همین راحتی . بعد از این دستور لوآ منتظر می ماند که کاربر یک عدد را وارد کند که من عدد 12 را وارد کنم . و برای خواندن مقدار b از ورودی نیز به همین شکل استفاده کردیم و در آخر مقدار a را با b جمع کردم.
مشق شب : 8 متغییر تعریف کنید سپس سعی کنید با استفاده از مقداردهی اولیه و استفاده از خواند مقداری که کاربر وارد می کند اعمال چهار گانه ریاضی به اضافه باقیمانده را محاسبه کنید .
مشق شب : 8 متغییر تعریف کنید سپس سعی کنید با استفاده از مقداردهی اولیه و استفاده از خواند مقداری که کاربر وارد می کند اعمال چهار گانه ریاضی به اضافه باقیمانده را محاسبه کنید .
ما بیشتر از یک در صدیم
Nosotros > 1%
از اون کارهای بامزه . یک آمار که می خواد ثابت کنه لینوکس کارها بیشتر از 1٪ هستند . نه بهتره بگم یک آمار که می خواد ثابت کنه که ما ها بیشتر از یک در صدیم . فکنم اینجوری بهتر شد . اکثر بچه ها در این مورد پستی توی وبلاگشون نوشته بودند واسه اطلاع رسانی بهر حال من هم اینجا می زارم . اگر تا بحال ثبت نام نکردید کافی به اینجا برید سپس ایمیلتون و کشور و توزیعی که استفاده می کنید و تعداد کامپیوترهایی که روی اونها لینوکس دارید را انتخاب کنید . فقط تورو خدا نرید با ۱۰۰ ایمیل و عوض کردین ای پی ها ثبت نام کنید یک بار ثبت نام کنید .
۱۳۸۹ مهر ۲۳, جمعه
Lua جلسه صفر
از حالا سعی می کنم که یکم مطالب وبلاگ رو بهتر کنم البته من وبلاگ نویس نیستم و زیاد هم علاقه ای ندارم ولی سعی خودمون رو خواهیم کرد . همانجوری که از عنوان موضوع مشخص هست قراره من یک سری مطالب آموزشی در باره یک چیزی به نام لوآ قرا بدم . اما این lua چیست . لوا یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی هست . یک زبان اسکریپتی که کد هاش خیلی شبیه زبان C هست . اما این زبان چه فایده ای داره ؟ اصلا چرا استفاده میشه ؟ چرا تا حالا اسمش رو کم شنیدیم ؟
لوآ زبانی هست که کاربرد زیادی در صنعت بازی سازی داره . تقریبا کمتر بازی رو میشه پیدا کرد که از لوآ استفاده نکنه . نمونه اش Word of Warcraft معروف هست . بزارید این مطلب رو با چند سوال به پایان برسونیم .
1- من هیچ تجربه برنامه نویسی ندارم آیا می تونم از این مطالب استفاده کنم ؟
این سری مطالب برای کاربرانی که تازه می خواهند برنامه نویسی رو شروع کنند نوشته شده . در حین یادگیری برنامه نویسی با طرز حل مسئله و الگوریتم هم آشنا میشید . پس اگر می خواید برنامه نویسی رو شروع کنید الان وقتش هست .
2- بهتر نبود از زبان پایتون بجای لوآ برای آموزش استفاده می کردید ؟
زبان پایتون زبانی بسیار زیبا هست شکی هم درش نیست از قضا سایت های فارسی زیادی هم برای یادگیری پایتون از جمله فارسی هم هست از طرف دیگه ما می خوایم بعد از یادگیری برنامه نویسی شروع به ساخت بازی بکنیم پایتون برای بازی خوبه ولی لوآ هم خوبه . لوآ و پایتون شباهت های زیادی به هم دارند اما به هر حال هر کسی یک نظری داره من قراره آموزش لوآ رو قرار بدم شاید یک روزی از پایتون هم استفاده کردیم .
3- لوآ رو از کجا دریافت کنم ؟
اگر از لینوکس استفاده می کنید به احتمال زیاد لوآ در مخازن توزیع شما هست . اگر از ویندوز استفاده می کنید از این آدرس لوآ رو دانلود کنید.
4- دیگه به چه چیزهایی نیاز داریم ؟
یک ویرایشگر (Editor) . من از Gvim استفاده می کنم . تمام اینها بستگی به شما داره . ولی بطور پیش فرض توی گنوم از gedit و توی kde از kate می تونید استفاده کنید و توی ویندوز هم فکر کنم notepad++ خوب باشه ولی من روی gvim توضیح می دم .
5- تنظیم gvim برای استفاده از lua ؟
تنظیم خاصی نداره ولی بزارید چند تا کار انجام بدیم . gvim یا vim رو اجرا کنید . برای استفاده از vim می تونید از دستور vim در ترمینال استفاده کنید بعد از اجرا شدن دستورات زیر را اجرا کنید :
set ai:
توضیح : این دستور تورفتگی رو فعال می کنه خیلی ساده یعنی auto indention رو فعال کن . حالا می خوام به vim بگم هر تورفتگی به اندازه 4 باشد یعنی هر وقت کلید Tab رو فشار دادم 4 واحد تورفتگی اجرا کنه خیلی سادست :
set tabstop=4:
حالا می خوام به vim بفهمونم که کدهای من رو به صورت رنگی نشون بده :
syn on:
معلوم هست فکر کنم . یعنی syntax on .
برای ساخت و ذخیره فایلی با نا مhello.lua دستور زیر را وارد می کنیم :
برای ساخت و ذخیره فایلی با نا مhello.lua دستور زیر را وارد می کنیم :
w hello.lua:
حالا اگر بخوام این فایل رو توی یک پوشه بانام /try/lua دخیره کنم اینجوری میشه :
w try/lua/hello.lua:
6-آیا می توانم کدها را کپی کنم در یک ادیتور و استفاده کنم ؟
خیر . شما باید خودتان کدها را وارد کنید . بهترین روش برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی نوشتن کدها و اشتباهات زیاد است .
7- مطالب چگونه منتشر خواهند شد ؟
هفته ای دو یا سه جلسه و آخر هفته ها به وبلاگ اضافه خواهد شد .
خیر . شما باید خودتان کدها را وارد کنید . بهترین روش برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی نوشتن کدها و اشتباهات زیاد است .
7- مطالب چگونه منتشر خواهند شد ؟
هفته ای دو یا سه جلسه و آخر هفته ها به وبلاگ اضافه خواهد شد .
۱۳۸۹ مهر ۲۲, پنجشنبه
کافی نت دانشگاه با طعم لینوکس
مدیر گروه کامپیوتر ما که از قضا استاد ساختمان داده ما هم هست کارشناس ارشد هوش مصنوعی و یکی از استفاده کنندگان لینوکس البته ایشون برنامه نویس ویندوز هم هستند ( به دلیل اقتضای جو نرم افزاری از نوع مایکروسافتی در حال حاضر ) . ایشون قراره روز دوشنبه کارگاهی رو با عنوان Linux vs Windows اجرا کنند روزی که موضوع رو مطرح کرد اساسی مایکروسافت رو برد زیر سوال و همش تاکید می کرد که شما دانشجوهای ای تی نباید فقط از ویندوز استفاده کنید با وجود اینکه بهترین نیست گرون ترین هم هست و از طرف دیگه تاکید میکرد که باید با سیستم های لینوکس و مک هم کار کرد به هر حال دانشجوهای امروز پیام آوران فردای اطلاعات کشور هستند بنابراین حضور همگی در کارگاه اجباری هست . من هم از خدا خواسته گفتم که سی دی و دی وی دی ها رو تهیه می کنم و در کارگاه بین بچه ها پخش می کنم ایشون علاوه بر اینکه از نظر من خوششون اومد تاکید کرد که بهتره کافی نت و کارگاههای کامپیوتر هم روشون لینوکس نصب بشه اصلا بجای اینکه سی و ساختمان داده در سی رو توی Turbo C درس بدم توی لینوکس درس می دم .( اینجاست که باید بگی منو این همه خوشبختی مهاله ) . فکرش رو می کنم توی دانشگاه ما netbeans و vi و gedit و gcc جایگزین Turbo C میشه کلی حال می کنم احتمالا دانشگاه ام ای تی هم باید بیاد از ما یاد بگیره :) . امیدوارم دوباره روزی برسه که شیراز لاگ رو سرپا کنیم . پیشنهاد من به دانشجو ها این هست که اول ترم یک تی شرت لینوکسی فکنم اونی که توی سی تو هست تی شرت سفیده تاثیرش بیشتره بپوشند و هر استادی که گفت مثلا می خوایم C# درس بدم بگید استاد ما با این مشکل داریم نمیشه مثلا php استفاده کنیم البته قبلش هم چند نفری رو باید اغفال کرد فوقش استاد میگه نه . تجربه بعدی هم این بود که برای استفاده از کافی نت دانشگاه حتما باید username/ password داشته باشی دقیقا قضیه علمیش رو نمی دونم ولی وقتی از یک سی دی لایو تا حالا با سابایون ، پارسیکس ، اوبونتو امتحان کردم خودش روی شبکه خودش رو کانفیک میکنه و می تونی از اینترنت استفاده کنی اینجوری میشه که با معرفی این روش به همکلاسی ها کم کم بدون اینکه بدون لینوکس چی هست ازش استفاده می کنند و یاد میگیرند از فایرفاکس ، پیجین و فارسی کردن صفحه کلید استفاده کنند و فایل های دانلودیشون روی فلش مموری ذخیره کنند این آخری ها یکیشون یاد گرفته بود که یک ایزو رو توی یکی از درایو ها قایم کنه و با ویرچوال باکس اجرا کنه و هر وقت مسئول کافی نت میومد می گفت من دارم از ویندوز استفاده می کنم :) . فکنم همه چی خوب داره پیش میره بهر حال فکنم اگر روحیه گنویی داشته باشید می تونید خودتون خیلی چیزا رو توی دانشگاه تغییر بدید دانشگاه خودش تغییر نخواهد کرد .
۱۳۸۹ مهر ۱۴, چهارشنبه
اندر احوالات من ، لینوکس ، سی شارپ
یک روزی این نوشته مجید رو خوندم . اون موقع گفتم عجب ! . خوشبختانه ترمی که زبان C رو داشتیم استادمون لینوکس کار بود و دشمن سر سخت ویندوز مایکروسافت بنابراین من راحتی بیشتری باهاش داشتم . اکثر مطالب رو یاد می گرفتم و مشکلاتم در رابطه با سی در لینوکس باهاش مطرح می کردم و خیلی ترم هیجان انگیزی شده بود و من هم خیلی خوشحال و راضی بود. خوشبختانه ترم بعد هم که ساختمان داده ها بود بازم هم یک استاد لینوکس کار خوب اصولا چون من زیادی مثبت فکر می کنم همش چیزای مثبت به طرفم میاد . اما مشکل امن از درس طراحی صفحات وب شروع شد . استاد می خواست زبان C# رو شروع کنه و حالا خودتون حال من رو حساب کنید . از اینکه یک زبان دیگه قرار بود یاد بگیرم ناراحت نبودم از این ناراحت بودم که دوباره باید دست به دامن ویندوز حالا چه نصب از طریق مجازی یا در کنار لینوکس یا حتی استفاده از مونو البته خود ریچالد استالمن در این صفحه هم گفته که از مونو استفاده نکنید . با این وجود به استاد اسرار کردم که بجای زبانی مثل C# زبانی مثل PHP رو شروع کنه (اخ اگر میشد) استاد گفت آقای اهتمام برادر من بزار من امتحان کنم ببینم بچه ها چقدر C بلد هستند اگر سی رو خوب بلد بودند C# اگر هم نه PHP ولی آخرش من نفهمیدم چی شد که ایشون شروع به آموزش C# کردند . به هر حال باز ما رو مجبور کردند مجبور کردند مجبور کردند مجبور کردند مجبور کردند که کاری رو که دوست نداریم انجام بدیم . از همه بدتر من نمی دونم چه اسراری داریم به جعفرنژاد قمی . ساختمان داده = جعفرنژاد قمی ، سی شارپ = جعفرنژاد قمی ، سیستم عامل = جعفرنژاد قمی ، سی = جعفرنژاد قمی ، سی پلاس پلاس = جفعرنژاد مقی ، سی پی یو = جعفرنژاد قمی ، ام پی تری = جعفرنژاد قمی ، آشپزی بدون گوشت = جعفرنژاد قمی . خدا رو شکر جناب جعفرنژاد قمی مرهمت فرمودند و التافشون رو نصیب این جانبان کردند هنوز طرف لینوکس بطور تخصصصصصصصصصصصی نیومدند . (البته شاید هم اومند من کتابی از ایشون ندیدم ) . ولی آخرش به این نتیجه رسیدم که بیخیال خیلی چیزا توی دانشگاه اصلا چرا بگیم دانشگاه بگیم یک شعبه فعال از مایکروسافت و بعد از کلی فکر کردن و دنبال چاره به این نتیجه رسیم که یک آهنگ از Modern Talking بزارم به نام :
You Can Win , If You Want
۱۳۸۹ مهر ۹, جمعه
فیلم سینتل به همراه زیرنویس
دیشب فیلم سینتل منتشر شد . فکنم حدودای ساعت 9:30 دقیقه بود . توی کانال blender.ir هم جشن گرفته بودیم به مناسبت انتشار فیلم . وقتی دانلودش کردم و یک دور نگاه کردم دیدم زیر نویس انگلیسی هم داره بنابراین زیر نویس رو به فارسی ترجمه کردم البته این اولین زیر نویس کردن بود که انجام می دادم زیاد سعی نکردم مبتنی بر متن باشه و سعی کردم بیشتر روی فیلم ست بشه . برای دانلودش کافیه از این لینک دانلود کنید . فیلم خیلی خوب شده و انتظارات رو برآورده کرده .
۱۳۸۹ شهریور ۲۵, پنجشنبه
انتخاب آرچ لینوکس
توی این کش و قوس عوض کردن توزیع فکر کنم دیگه بس . تجربه های زیادی از تعویض توزیع ها یاد گرفتم و حالا وقت انتخاب رسیده. باید از بین جنتو و آرچ یکی رو انتخاب کنم . مسئله مهم برای من وجود بسته هایی که می خوام توی مخازن هست با اینکه هر دو بر پایه سورس هستند پس مشکلی نیست ولی بازم مخزن یک چیزه دیگه هست . انتخاب من آرچ هست فقط و فقط به یک دلیل . به دلیل AUR آرچ نه سادگی یا انعطاف پذیری یا هزار تا امکانات و شعار دیگه . احساس می کنم AUR برای من هست پس من آرچ رو انتخاب می کنم . احتمال داره دردسر خودم ندم و از گنوم هم به کی دی ای بیام و چاکرا نصب کنم البته خیلی محیط ها برام فرقی نمی کنه .
۱۳۸۹ مرداد ۱, جمعه
انتشار نسخه 2.5.3 بلندر
سومين نسخه از نسخه هاي ناپايدار بلندر امروز منتشر شد . اين انتشار يكي از مهمترين انتشارهاي نسخه 2.5 خواهد بود . اين نسخه نسخه اي است كه از آن براي ساخت فيلم Sintel استفاده ميشود . مهمترين ويژگي اين نسخه اضافه شدن اسكريپت ها است . از اين پس در پنجره User Prefrences پانلي با نام Add-on قرار خواهد داشت كه با استفاده از آن مي توان ليستي از اسكريپت هاي پركاربرد را فعال كرد.
براي ديدن ليستي از اين Add-onها به صفحه مراجعه كنيد :
همچنين اگر شما يك برنامه نويس پايتون هستيد به شما پيشنهاد مي كنيم كه از اين اسكريپت ها براي شروع و يادگيري و در نهايت كمك به بلندر استفاده كنيد.
۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۷, دوشنبه
بارسلونا قهرمان لالیگا شد
بالاخره بعد از یک فصل تکلیف قهرمان لا لیگا مشخص شد . و تیم محبوب من هم قهرمان . این فصل دیگه واقعا از کار و زندگی افتاده بودم بس که هیجان انگیز بود با رقیب دیرینه این تیم یعنی :
آخی شما رئال مادریدی هستید . ببخشید واقعیت تلخ هست و زندگی هنوز ادامه داره .
بهترین بازیکن فصل که معلومه دیگه . لیونل مسی شد . همچنین آقای گل این فصل هم با 34 گل زده شد .
متاسفانه این فصل جام قهرمانان رو از دست داد ولی مهم نیست من بارسلونا رو دوست دارم و دوستش خواهم داشت نه بخاطر بازکن هایی که داره و نه بخاطر نتیجش فقط بخاطر خودش و خاص بودنش .
۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۳, پنجشنبه
تبعیض ایمیلی
در سایت ایتنا و در این آدرس یک نظر سنجی گذاشته درباره اینکه شما از کدام سرویس ایمیل استفاده می کنیم . تا حالا نتیجه زیر بدست آمده:
البته نتیجه گیری که زیاده ولی بهتره مثل خیلی از سریال های ایرانی نتیجه گیری به عهده خواننده باشه.
البته نتیجه گیری که زیاده ولی بهتره مثل خیلی از سریال های ایرانی نتیجه گیری به عهده خواننده باشه.
۱۳۸۹ فروردین ۲۳, دوشنبه
مرجع هایی برای ساخت بازی در بلندر
در پست قبل گفتم که قراره که بنیاد بلندر یک سری مسابقات برای ساخت بازی در بلندر برگذار کنه برای اطلاعات بیشتر می تونید به اینجا مراجعه کنید. تصمیم گرفتم برای اینکه منابعی هم در دسترس باشه یک سری از منابع اصلی رو معرفی کنم .
1-ویکی پدیا : http://en.wikipedia.org/wiki/Game_Blender
ویکی پدیا اطلاعات بسیار جامعی در باره بازی سازی در بلندر می ده در خود ویکی پدیا گفته که موتور بازی با C ,C++ ,Python نوشته شده البته یادمون باشه که برای ساخت بازی فقط به python نیاز داریم و خیلی از کارها هم بصورت گرافیکی انجام میشه .
2-ویکی سایت گیم بلندر : http://www.wiki.gameblender.org/index.php?title=Main_Page
1-ویکی پدیا : http://en.wikipedia.org/wiki/Game_Blender
ویکی پدیا اطلاعات بسیار جامعی در باره بازی سازی در بلندر می ده در خود ویکی پدیا گفته که موتور بازی با C ,C++ ,Python نوشته شده البته یادمون باشه که برای ساخت بازی فقط به python نیاز داریم و خیلی از کارها هم بصورت گرافیکی انجام میشه .
2-ویکی سایت گیم بلندر : http://www.wiki.gameblender.org/index.php?title=Main_Page
سایت اصلی در آدرس gemeblender.org دارای یک انجمن گفتگو است که براحتی می توانی مشکلاتتان را مطرح کنید همچنین علاوه بر این فروم سایت ویکی نیز دارد که شامل فایل هایی قابل باز شو در بلندر و اسکریپت ها و آموزشهای نوشتاری و تصویری است که بسیار می تواند کمک کند.
3- سایتی پر از بازی های ساخته شده با بلندر http://blender-games.com/
یک سایت با طبقه بندی های کاربری و بازیهایی قابل دانلود که می تواند با ثبت نام خیلی از بازی ها را دانلود کنید و در بلندر باز کنید و از سورس آن استفاده کنید . نظر شخصی من این هست که این فایل ها از هزاران خط و ساعت ها آموزش بهتر است و به شما کمک بیشتری می کند .از امکانات جالبش وقتی که ثبت نام می کنید یک کنترل پانل به شما داده میشه که می تونید بازی هاتون رو ارسال کنید به سایت .
4-ویکی سایت بلندر
خوب یکی از مهمترین جاها هم می تونه ویکی سایت بلندر باشه در این آدرس .
5- سایت gemedev
مهمترین جایی که خیلی ها شروع ساخت بازی رو از اینجا شروع کردند و شاید بتوان گفت مهمترین مرجع ساخت بازی نه با بلندر بلکه در حالت کله و در اکثر زمینه های ساخت بازی مخصوصا برنامه نویسی بازی ها است . این سایت در این آدرس یک آموزش برای ساخت بازی در بلندر دارد .
6- کتاب Blender Noob to pro
در یکی از فصل های این کتاب در باره موتور بازی بلندر توضیحاتی داده شده که می تونید در این آدرس مشاهده کنید .
7- کتابهای Blender Game Kit 1 and Blender Game Kit2
مهمترین کتابهایی که توسط بنیاد بلندر در باره ساخت بازی است . هر دو این کتاب ها تجاری هستند اما Blender Game Kit1 به دلیل قدیمی بودن توسط بنیاد بلندر به رایگان برای دریافت گذاشته است اما باید نسخه بلندری را دانلود کنید که در آن زمان نه رایگان بود نه متن باز بلکه برنامه ای کاملا تجاری در نتیجه خود بنیاد بلندر نیز کرک برنامه رو برای دانلود گذاشت . اما کتاب Blender Game Kit2 برای بلندر 2.48 است و بر اساس بازی Yo.Frankie نوشته شده است . هر دوی این کتاب را می توانید از این تورنت دانود کنید.
8-
3- سایتی پر از بازی های ساخته شده با بلندر http://blender-games.com/
یک سایت با طبقه بندی های کاربری و بازیهایی قابل دانلود که می تواند با ثبت نام خیلی از بازی ها را دانلود کنید و در بلندر باز کنید و از سورس آن استفاده کنید . نظر شخصی من این هست که این فایل ها از هزاران خط و ساعت ها آموزش بهتر است و به شما کمک بیشتری می کند .از امکانات جالبش وقتی که ثبت نام می کنید یک کنترل پانل به شما داده میشه که می تونید بازی هاتون رو ارسال کنید به سایت .
4-ویکی سایت بلندر
خوب یکی از مهمترین جاها هم می تونه ویکی سایت بلندر باشه در این آدرس .
5- سایت gemedev
مهمترین جایی که خیلی ها شروع ساخت بازی رو از اینجا شروع کردند و شاید بتوان گفت مهمترین مرجع ساخت بازی نه با بلندر بلکه در حالت کله و در اکثر زمینه های ساخت بازی مخصوصا برنامه نویسی بازی ها است . این سایت در این آدرس یک آموزش برای ساخت بازی در بلندر دارد .
6- کتاب Blender Noob to pro
در یکی از فصل های این کتاب در باره موتور بازی بلندر توضیحاتی داده شده که می تونید در این آدرس مشاهده کنید .
7- کتابهای Blender Game Kit 1 and Blender Game Kit2
مهمترین کتابهایی که توسط بنیاد بلندر در باره ساخت بازی است . هر دو این کتاب ها تجاری هستند اما Blender Game Kit1 به دلیل قدیمی بودن توسط بنیاد بلندر به رایگان برای دریافت گذاشته است اما باید نسخه بلندری را دانلود کنید که در آن زمان نه رایگان بود نه متن باز بلکه برنامه ای کاملا تجاری در نتیجه خود بنیاد بلندر نیز کرک برنامه رو برای دانلود گذاشت . اما کتاب Blender Game Kit2 برای بلندر 2.48 است و بر اساس بازی Yo.Frankie نوشته شده است . هر دوی این کتاب را می توانید از این تورنت دانود کنید.
8-
Cartoon Smart Blender Logic Bricks
یک ویدوی آموزش از سری آموزشهای معروف کارتون اسمارت است . البته قدیمی است ولی کاربردی و می تونید از این تورنت دانلود کنید.
9- فیزیک در بلندر
بلندر برای فیزیک از http://www.bulletphysics.org/ استفاده می کند.
10- مجله Blenderart
اگر یک کاربر بلندر باشید حتما باید این مجله را مطالعه کنید اما بطور اختصار برای ساخت بازی شماره های 6 و 14 و 26 را مطالعه کنید برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید.
در پایان سایت های مانند youtube و vimeo را فراموش نکنید .
یک ویدوی آموزش از سری آموزشهای معروف کارتون اسمارت است . البته قدیمی است ولی کاربردی و می تونید از این تورنت دانلود کنید.
9- فیزیک در بلندر
بلندر برای فیزیک از http://www.bulletphysics.org/ استفاده می کند.
10- مجله Blenderart
اگر یک کاربر بلندر باشید حتما باید این مجله را مطالعه کنید اما بطور اختصار برای ساخت بازی شماره های 6 و 14 و 26 را مطالعه کنید برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید.
در پایان سایت های مانند youtube و vimeo را فراموش نکنید .
۱۳۸۹ فروردین ۱۷, سهشنبه
مسابقات تابسانی ساخت بازی بلندر در سال 2010
امروز سایت خبری بنیاد بلندر در یک خبر اعلام کرد که برای تابستان سال 2010 یک مسابقه ساخت بازی برگزار خواهد کرد . البته بازی ها باید با موتور بازی خود بلندر (Blender Game Engine (BGE)) ساخته بشه یک موقع نرید با panda3D , Crystalspace استفاده کنید. این مسابقات سه برنده خواهد داشت که این برنده ها بر اساس 1- گرافیک بازی 2- قوانین فیزیک 3- روال بازی خواهد بود پس اگر یک ایده عالی دارید ولی گرافیک و برنامه نویسیتون خوب نیست (مگه موتور بازی بلندر چقدر می خواد با پایتون کد بزنی ) حتما شرکت کنید یاید در قسمت روال بازی برنده بشید . جایزه های جالبی هم براش گذاشتند . مسابقات در 1 سپتامبر به اتمام میرسه یعنی شما باید تا 1 سپتامبر بازیتون رو اراپه بدید و از ۲ سپتامبر تا ۱ اکتبر هم بررسی میشه و نتیجه ها رو میگن تا اون موقع هم وقت زیاده بنظرم شرکت کنید خوبه .
۱۳۸۹ فروردین ۹, دوشنبه
جلسه عمومی پروژه durian در کانال IRC
۱۳۸۸ اسفند ۲۶, چهارشنبه
بررسی بازی خطر در اعماق یک بازی برای لینوکس
بازی خطر در اعماق یک بازی زیبا دیگر برای لینوکس است با حجمی مناسب (تقریبا 60 مگابایت ) زمان این بازی مربوط به جنگ جهانی دوم و جنگ های بین زیر دریایی ها است
sabayon mohammad # equo search games-simulation/dangerdeep
>> @@ Searching...
>> #1 Sabayon Linux Official Repository
>> @@ Package: games-simulation/dangerdeep-0.3.0 branch: 5, [repo_sabayonlinux.org]
>> Available: version: 0.3.0 ~ tag: NoTag ~ revision: 4
>> Installed: version: Not installed ~ tag: N/A ~ revision: N/A
>> Slot: 0
>> Homepage: http://dangerdeep.sourceforge.net/
>> Description: a World War II German submarine
>> simulation
>> License: GPL-2 CCPL-Attribution-NonCommercial-NoDerivs-2.0
>> Keyword: games-simulation/dangerdeep
>> Found: 1 entries
>> @@ Searching...
>> #1 Sabayon Linux Official Repository
>> @@ Package: games-simulation/dangerdeep-0.3.0 branch: 5, [repo_sabayonlinux.org]
>> Available: version: 0.3.0 ~ tag: NoTag ~ revision: 4
>> Installed: version: Not installed ~ tag: N/A ~ revision: N/A
>> Slot: 0
>> Homepage: http://dangerdeep.sourceforge.net/
>> Description: a World War II German submarine
>> simulation
>> License: GPL-2 CCPL-Attribution-NonCommercial-NoDerivs-2.0
>> Keyword: games-simulation/dangerdeep
>> Found: 1 entries
همانطور که مشاهده می کنید بازی در طبقه game-simulation قرار دارد و وقتی یک بازی در این دسته قرار میگیرد پس در واقع شما با یک بازی واقعی با ابزارها واقعی و قوانین فیزیک واقعی سر و کار دارید و فکر اینکه بتوانید دها تن اسلحه با خود حمله کنید باید از سرتان بیرون کنید :
در این بازی شما یک زیر دریایی هستید و با توجه به ماموریت هایی که به شما داده می شود و ابزارهایی که در اختیار دارید باید کشی های دشمن را پیدا کنید :
و پس از پیدا کردن آنها را منهدم کنید .
این بازی برای چهار سیستم عامل Linux , Windows , FreeBSD , MacOSx آماده شده است و همچین بسته های X86 و X86-64 نیز آماده است . برای اینکه بتوانید بازی را اجرا کنید طبق سایت خود بازی شما به این نیاز دارید که سخت افزارهایتان از یک سری از ابزارها پشتیبانی کنند برای مثال OpenGL1.5 پشتیبانی کند اما برای کیفیت بیشتر نسخه OpenGL 2 پیشنهاد میوشد CPU باید از 1.5ghz بیشتر باشد و به حداقل 265mb رم نیاز دارید که هرچه بالا تر باشد مسلما بازی روانتر اجرا خواهد شد . برای دریافت این بازی می توانید به صفحه دانلود مراجعه کنید اما به دلیل اینکه فعلا سورس فورج با ایران سر ناسازگاری دارد بهتر است از مخازن نصب کنید در رابطه با بسته های نصب برای دبیان در صفحه دانلود یک نسخه برای دبیان ناپایدار گذاشته شده است و بصورت رسمی در مخازن سابایون و جنتو و به احتمال زیاد AUR آرچ قرار دارد اما اینکه در مخازن اوبونتو وجود دارد یا خیر خبر ندارم اگر هست بهتره دوستان در نظرات بگویند .
گالری عکس های بازی
مستندات کاربری بازی
مستندات ترجمه بازی
مستندات برای توسعه دهندگان
سورس بازی
اطلاعات و قسمت های تشکیل دهنده بازی
امیدوارم که این بازی را دانلود کنید و در ایام نوروز از بازی کردن با آن لذت ببرید.
در این بازی شما یک زیر دریایی هستید و با توجه به ماموریت هایی که به شما داده می شود و ابزارهایی که در اختیار دارید باید کشی های دشمن را پیدا کنید :
و پس از پیدا کردن آنها را منهدم کنید .
این بازی برای چهار سیستم عامل Linux , Windows , FreeBSD , MacOSx آماده شده است و همچین بسته های X86 و X86-64 نیز آماده است . برای اینکه بتوانید بازی را اجرا کنید طبق سایت خود بازی شما به این نیاز دارید که سخت افزارهایتان از یک سری از ابزارها پشتیبانی کنند برای مثال OpenGL1.5 پشتیبانی کند اما برای کیفیت بیشتر نسخه OpenGL 2 پیشنهاد میوشد CPU باید از 1.5ghz بیشتر باشد و به حداقل 265mb رم نیاز دارید که هرچه بالا تر باشد مسلما بازی روانتر اجرا خواهد شد . برای دریافت این بازی می توانید به صفحه دانلود مراجعه کنید اما به دلیل اینکه فعلا سورس فورج با ایران سر ناسازگاری دارد بهتر است از مخازن نصب کنید در رابطه با بسته های نصب برای دبیان در صفحه دانلود یک نسخه برای دبیان ناپایدار گذاشته شده است و بصورت رسمی در مخازن سابایون و جنتو و به احتمال زیاد AUR آرچ قرار دارد اما اینکه در مخازن اوبونتو وجود دارد یا خیر خبر ندارم اگر هست بهتره دوستان در نظرات بگویند .
گالری عکس های بازی
مستندات کاربری بازی
مستندات ترجمه بازی
مستندات برای توسعه دهندگان
سورس بازی
اطلاعات و قسمت های تشکیل دهنده بازی
امیدوارم که این بازی را دانلود کنید و در ایام نوروز از بازی کردن با آن لذت ببرید.
۱۳۸۸ اسفند ۲۵, سهشنبه
تجربه ماشین سواری با Racer در لینوکس
احتمالا شما هم مثل من یکی از آن خوره های بازی هستید و شاید هم بازی هایی نیز ساخته باشید اما بعد از مهاجرت به لینوکس با افت شدید تعداد بازی های حداقل با کیفیت مواجه شده اید . یکی از بازهایی که طرفداران زیادی دارد بازی های مسابقات ماشین سواری است شاید هیچکدام ما خاطرات بازی با Driver در پلی استیشن رو از یاد نخواهیم برد. در لینوکس حداقل من چهار پنج تا بازی خوب از این سبک دیده ام که به مرور معرفی خواهم کرد . امروز قصد دارم که شما رو با بازی Racer car and Racing Simulator یا به اختصار Racer که در اغلب مخازن لینوکس به این اسم قرار دارد :
Gentoo mohammad # emerge --search racer
Searching...
[ Results for search key : racer ]
[ Applications found : 1 ]
* games-sports/racer-bin
Latest version installed: 0.5.0-r2
Homepage: http://www.racer.nl/
Description: A car simulation game focusing on realism, in the style of Grand Prix Legends
License: Racer
[ Results for search key : racer ]
[ Applications found : 1 ]
* games-sports/racer-bin
Latest version installed: 0.5.0-r2
Homepage: http://www.racer.nl/
Description: A car simulation game focusing on realism, in the style of Grand Prix Legends
License: Racer
درباره مجوز این بازی باید بگویم که یک بازی رایگان برای لینوکس است نه متن باز هنگام نصب این بازی شما باید مجوز این بازی را قبول کنید . علاوه بر این روند بازی روند قابل قبولی هست و طبق عادت اکثر برنامه های لینوکسی نسخه هایی برای ویندوز دارد و جالب اینکه یک نسخه نیز برای مک دارد کافی است سری به مرکز دانلود بزنید تا متوجه شوید .
اگر نمی خواهید این بازی را از مخازن لینوکستان دریافت کنید و از سایت سازنده دریافت کنید به چند نکته باید توجه کنید . اول اینکه این بازی نیز دارای نسخه های پایدار و ناپایدار است و مسلما نسخه های ناپایدار داری امکانات بیشتری خواهند بود . نسخه هایی که در مرکز دانلود قرار دارد بصورت زیر طبقه بندی شده است :
Racer beta versions highly recommended
اگر این نسخه از بازی را دانلود کنید باید سیستم سخت افزاری شما و کارت گرافیک شما قوی باشد در صورتی که سیستم شما از نظر سخت افزاری برای بازی ها یک سیستم معمولی است بهتر است از این نسخه استفاده نکنید .
Last non-Cg version: v0.6.5
این نسخه از بازی برای سیستم هایی که نه زیاد سیستم قوی دارند و نه سیستم سخت افزاری آنها ضعیف است مناسب است اما به این نکته توجه داشته باشید که دارای گرافیک مناسبی نیز نمی باشد و شاید لذت چندانی از ماشین هایتان نبرید.
Latest stable version: 0.5.0
این نسخه نیز یک نسخه پایدار از بازی است
با توجه به اینکه بازی اوپن سورس نیست ولی سورس بعضی از نسخه های آن در دسترس است برای دریافت سورس آن و کامپایل آن به اینجا مراجعه کنید و برای دیدن مجوز این بازی نیز به اینجا مراجعه کنید .
Racer beta versions highly recommended
اگر این نسخه از بازی را دانلود کنید باید سیستم سخت افزاری شما و کارت گرافیک شما قوی باشد در صورتی که سیستم شما از نظر سخت افزاری برای بازی ها یک سیستم معمولی است بهتر است از این نسخه استفاده نکنید .
Last non-Cg version: v0.6.5
این نسخه از بازی برای سیستم هایی که نه زیاد سیستم قوی دارند و نه سیستم سخت افزاری آنها ضعیف است مناسب است اما به این نکته توجه داشته باشید که دارای گرافیک مناسبی نیز نمی باشد و شاید لذت چندانی از ماشین هایتان نبرید.
Latest stable version: 0.5.0
این نسخه نیز یک نسخه پایدار از بازی است
با توجه به اینکه بازی اوپن سورس نیست ولی سورس بعضی از نسخه های آن در دسترس است برای دریافت سورس آن و کامپایل آن به اینجا مراجعه کنید و برای دیدن مجوز این بازی نیز به اینجا مراجعه کنید .
۱۳۸۸ اسفند ۲۳, یکشنبه
بصورت سه بعدی در میان فایلها شنا کنید .
اگر یکی از کاربران لینوکس باشید حتما چیزهای درباره جلوه های سه بعدی لینوکس شنیده اید منظورم افکت ها و انیمیشن ها است اما مطلبی که در اینجا قرار خواهم دارد درباره این نرم افزارها نیست بلکه درباره یک مرورگر فایل(File Manager) مانند ناتیلوس یا دولفین و ... است یک فایل منیجر که با استفاده از ++C و OpenGL نوشته شده است و به شما این اجازه را می دهد که بتوانید فایلهایتان را بصورت سه بعدی ببنید . نام این برنامه 3dfm است .خوشبختانه حجم این برنامه بسیار پایین است چیزی در حدود 100 کیلو بایت . به دلیل سه بعدی بودن فقط جنبه نمایشی دارد و برای استفاده روزانه مناسب نیست چون هم از منابع سیستم زیاد استفاده می کند و هم اینکه کار کردن با این برنامه زیاد ساده نیست . برای کار کردن شما باید با دکمه های راست و وسط موس محیط را بچرخانید و با کلید چپ وارد یک پوشه شوید :
خوب بعد از این سفر طولانی احساسی که من دست داد احساس یک اتم بود که میان پیوند های مولوکولی در حال شنا بود. برای اطلاعات بیشتر بهتره به صفحه پروژه این برنامه و همچنین مستندات این برنامه بروید هرچه نباشد شما یک لینوکس کار هستید و تحقیق و جستجو بخشی از زندگی لینوکسی شما.
نمایی از تمامی فایلهای من در پوشه root/
برای مثال من باید ابتدا در همه این شلوغی ها پوشه مورد نظرم را پیدا کنم مثلا music خوشبختانه پوشه های home/ به رنگ خاکستری نمایش داده می شوند و من وارد پوشه music می شوم :
حالا کمی صفحه را با کلید سمت راست میچرخانم تا نمای بهتری داشته باشم :
بالاخره پوشه مورد نظر رو پیدا می کنم و وارد پوشه می شوم
و در آخر نیز بر روی پوشه دابل کلیک می کنم تا موزیک ها رو ببینم :
حالا کمی صفحه را با کلید سمت راست میچرخانم تا نمای بهتری داشته باشم :
بالاخره پوشه مورد نظر رو پیدا می کنم و وارد پوشه می شوم
و در آخر نیز بر روی پوشه دابل کلیک می کنم تا موزیک ها رو ببینم :
خوب بعد از این سفر طولانی احساسی که من دست داد احساس یک اتم بود که میان پیوند های مولوکولی در حال شنا بود. برای اطلاعات بیشتر بهتره به صفحه پروژه این برنامه و همچنین مستندات این برنامه بروید هرچه نباشد شما یک لینوکس کار هستید و تحقیق و جستجو بخشی از زندگی لینوکسی شما.
۱۳۸۸ اسفند ۲۲, شنبه
انتشار شماره ۲۶ از مجله Blenderart.org
به جرات می توان گفت مجله بلندر آرت یکی از بهترین منابع یادگیری و پیشرفت در بلندر است . سازندگان این مجله برای نوشتن مطالب در سایت های خبری و اجتماعات کاربری بلندری پیغامی را با عنوان Call For Content ارسال می کنند مثلا برای یک شماره از مجله که بر روی مدل سازی تمرکز دارد و شماره مجله هم ۱۰ خواهد بود به صورت Call For Content#10 و بعد توضیحاتی درباره شماره می دهد برای مثال در اینجا سازندگان لیستی از درخواست ها را قرار داده اند.
جدید ترین نسخه مجله امروز منتشر شد با نام Blenderart#36 Blender and Gaming و همانطور که از نامش بر می آید درباره ساخت بازی در بلندر است . این شماره در ۴۶ صفحه است و از اینجا می توانی با حجم ۶ مگابایت دانلود کنید.
و شامل :
Table of Contents:
Making of – Circolino
Making of – Going Retro With the BGE
Making of – Blender in 2.5D Games
Making of – Big Pixel
Making of – Infinite Skies
Making of – Pahelika Artwork
Making of – Shootin’ Annie
Making of – Mii Schoo
Making of – Circolino
Making of – Going Retro With the BGE
Making of – Blender in 2.5D Games
Making of – Big Pixel
Making of – Infinite Skies
Making of – Pahelika Artwork
Making of – Shootin’ Annie
Making of – Mii Schoo
حتما دانلود کنید.
۱۳۸۸ اسفند ۱۷, دوشنبه
بلندر نسخه Alpha 2 انتشار پیدا کرد
به فاصله کمی نسبت به Alpha 1 تقریبا چند روز نسخه Alpha2 انتشار پیدا کرد . نقشه راه انتشار بلندر نسخه 2.5 تا 2.6 اینجوری بود :
قرار بود بعد از نسخه Alpha 1 نسخه Beta2 انتشار پیدا کنه که محیط کاری بلندر کامل میشه اما سخنی از Alpha 2 نبود حال اینکه این نسخه یک نسخه بین Alpha1 و Beta2 هست یا همون Beta2 هنوز هنوز خبری نیست و خبرش فقط روی سایت رسمی بلندر بوده و روی سایت خبری بلندر هنوز چیزی منتشر نشده . بعد از انتشار حتما اطلاعات بیشتری رو خواهم نوشت .
۱۳۸۸ اسفند ۸, شنبه
نصب موفقیت آمیز مایا 2009 بر روی لینوکس
خیلی دلم می خواست یک نسخه از مایا رو بر روی لینوکسم داشته باشم . برای همین یک نسخه از مایا رو از سایت اتودسک دانلود کردم . چون برای یادگیری از مایا 2009 استفاده می کنم این نسخه رو دانلود کردم.در مورد نصب در پست های آینده بیشتر می گم اما با داشتن فایل aw.dat برای ریجستر کردن نصب مایا در اوپن سوزی خیلی خیلی راحت تر از نصب در ویندوز بود البته کار کردن باهاش کمی سخت چو ن منو ها اونجوری که انتظار دارید مثل ویندوز اجرا بشود اجرا نمی شود .
.
.
۱۳۸۸ بهمن ۲۵, یکشنبه
طراحی تاکس های ایرانی
27/11/1386 من حاجی فیروز تاکس رو ساختم
زمانی که این تاکس رو ساختم خیلی خوشحال بودم و بنظر خودم هم خوب از آب در اومده بود. قبلا این ایده به سرم زده بود که تاکس هایی ایرانی بسازم مثل همین حاجی فیروز یا خاتون و ... که تو فرهنگمون زیاد هست . توی این اینجا من پیشنهاد دادم کاربران نظراتشون رو درباره این تاکس ها بگن و ایده هاشوون و اینکه اگر ایده ای دارند بگیند یا روی کاغذ بکشند.
زمانی که این تاکس رو ساختم خیلی خوشحال بودم و بنظر خودم هم خوب از آب در اومده بود. قبلا این ایده به سرم زده بود که تاکس هایی ایرانی بسازم مثل همین حاجی فیروز یا خاتون و ... که تو فرهنگمون زیاد هست . توی این اینجا من پیشنهاد دادم کاربران نظراتشون رو درباره این تاکس ها بگن و ایده هاشوون و اینکه اگر ایده ای دارند بگیند یا روی کاغذ بکشند.
۱۳۸۸ بهمن ۲۴, شنبه
ساخت دکمه RSS در گیمپ
سلام . این چند وقته خیلی سرم شلوغ شده البته نه مشغله کاری بلکه مشغله درسی بعد از نوشتن کتاب فارسی گیمپ و انتشار اون تصمیم گرفتم کمی درس بخونم دلیلشو نمی دونم ولی یک هویی قصد گرفتم روی تمام پسران رو سفید و روی تمام ......... درس خوان رو سیاه کنیم . بماند . توی این جبهه بنده تصمیم گرفتم از تراوشات آموزشی خود کمی در سایت ایران گیمپ تزریق کنم و نتیجه شد این :
البته از 18 اسفند به بعد درس خواندن و این جور کلاس گذاشتن ها بکل تعطیل میشه و بخش آموزشی سایت هم اون موقع به یک نون و نوایی خواهد رسید . ولی خودمونیم این برنامه نویسان گیمپ هم دیگه شورشو در آوردند بابا یکم از برنامه نویسان بلندر چیز یاد بگیرید.
لینک مقاله
موفق باشید .
یا حق.
البته از 18 اسفند به بعد درس خواندن و این جور کلاس گذاشتن ها بکل تعطیل میشه و بخش آموزشی سایت هم اون موقع به یک نون و نوایی خواهد رسید . ولی خودمونیم این برنامه نویسان گیمپ هم دیگه شورشو در آوردند بابا یکم از برنامه نویسان بلندر چیز یاد بگیرید.
لینک مقاله
موفق باشید .
یا حق.
۱۳۸۸ دی ۲۳, چهارشنبه
حل مشکل background Image در بلندر 2.5
در انجمن های بلندر فارسی این موضوع مطرح شد و احمد ذقاقی پیشنهاد خیلی بهتری داد البته این برای اونهایی خوب هست که دیگه نمی خوان نسخه جدید بلندر رو از graphicall.org دانلود کنند و می خوان با همان نسخه ای که از سایت بلندر دریافت کردند مشکلشون رو حل کنند. خوب برای شروع کافیه کارهای زیر را انجام بدید بر روی پنل texture کلیک کنید تا باز شود :
حال از قسمت Type گزینه Image or Movie را انتخاب کنید:
بعد از انتخاب این گزینه بر روی دکمه Open کلیک کنید و عکس خودتون را باز کنید :
بعد از باز کردن عکس باید چیزی مثل زیر شده باشد :
حالا کلید N را فشار دهید چک مارک کنار گزینه Background Image را فعال کنید و بر روی آیکون عکس کلیک کنید و عکس مورد نظر که وارد بلندر شده است را انتخاب کنید :
و نتیجه کار :
با تشکر از احمد ذقاقی بخاطر معرفی این روش .
بعد از انتخاب این گزینه بر روی دکمه Open کلیک کنید و عکس خودتون را باز کنید :
بعد از باز کردن عکس باید چیزی مثل زیر شده باشد :
حالا کلید N را فشار دهید چک مارک کنار گزینه Background Image را فعال کنید و بر روی آیکون عکس کلیک کنید و عکس مورد نظر که وارد بلندر شده است را انتخاب کنید :
و نتیجه کار :
با تشکر از احمد ذقاقی بخاطر معرفی این روش .
پنجره های تکی در گیمپ
همانطوری که قبلا گفته شد یکی از مهترین تغییراتی که گیمپ 2.8 خواهد کرد این است که پنجره های گیمپ به یک پنجره تبدیل خواهد شد . این در حالی است که برای رسیدن به این محیط برنامه نویسان گیمپ یک سایت تشکیل دادند تا کاربران نظرات خودشان را بگویند و همچنین یک عکس نیز از آنچه می خواهند محیط برنامه مثل آن باشد در سایت قرار دهند. بالا خره بعد از مدتها تلاش به اینجا رسید :
و تصویر دوم :
و تصویر دوم :
۱۳۸۸ دی ۲۲, سهشنبه
شاید گیمپ 2.8 سال 2010 برای استفاده آماده باشد !
با توجه به اینکه اولین پیش نمایش از گیمپ 2.8 با نسخه 2.7.0 برای استفاده آماده شده است این سوال پیش آمده است که چه وقت گیمپ 2.8 انتشارپیدا خواهد کرد؟ در حالی که بسیاری از قابلیت های این نسخه از دید استفاده کنندگان خارج شده از و هیچ اطلاعی در دسترس نیست و گیمپ 2.8 هر روز بهتر و بهتر می شود اما کسی نمی داند چطور ! Martin Nordholts یکی از برنامه نویسان گیمپ است که به گفته خودش برای نسخه 2.8 روزی 8 ساعت بر روی گیمپ کار می کند لیستی از امکانات جدید گیمپ را در اینجا معرفی کرده است که از مهمترین ویژگی ها می توان به یکپارچه شدن پنجره ها یعنی مثل فتوشاپ یا دیگر برنامه ها تمام ابزارهای گیمپ در یک پنجره باشد و همچنین قابلیت گروه بندی لایه ها است . اما همه این اتفاقات خبر از این می دهد که نسخه 2.8 نیز جهشی بزرگ مثل نسخه 2.4 خواهد بود . اما چیزی که در دست است ممکن است نسخه های 2.8 در تابستان یا پایین 2010 انتشار پیدا کند.
۱۳۸۸ دی ۱۹, شنبه
مشکل Background Image در بلندر نسخه 2.5 Aplha
همانطوری که مشاهده می کنید بعد از انتخاب Background Image و فعال شدن گزینه ها برای وارد کردن عکس ها به بلندر که بتوان مدل سازی بر روی عکس ها را شروع کرد وجود ندارد . بسیار دنبال دکمه هایی گشتم که بشود عکس را وارد محیط کرد تا برای مدل سازی از آن استفاده کرد .بالاخره بعد از کمی تحقیق فهمیدم که اصلا توسعه دهندگان بلندر در نسخه ای که ریلیز کردن و در صفحه اصلی سایت گذاشتند دکمه ای برای وارد کردن قرار ندادن . خوب در این مواقع بهترین کار سر زدن به اینجا است و با سر زدن به اینجا احتمالا مشکلات به روز شدن حل خواهد شدن در نتیجه پایان کار مثل زیر بود :
اشتراک در:
پستها (Atom)